tisdag 8 juni 2010

Att bo på Lappis.

Som Stockholms största bostadsområde för studenter är Lappis rätt berömt. Alla har bott eller känner någon som bott på Lappis om man är student. Så är det bara. Lappis är även känt för Lappis-skriket, som sker 22.00 varje tisdag, då studenterna skriker ut sin ångest. Det tog mig nästan ett år att upptäcka förra gången jag bodde här. Nu däremot hör jag det bättre, fler korridorer i närheten = mer folk som skriker. Det är rätt underhållande faktiskt. Men det finns en del andra spännande saker med Lappis. Sånt man inte riktigt tänker på.

  1. Taken. Att se folk på taken till diverse byggnader är i och för sig inte helt ovanligt. Men på Lappis ser man folk som har rena tak-festerna. Vissa lägenheter (som min) har ett eget tak man kan gå ut på. Det låter rätt läskigt, men det är det inte. Perfekt ställe för att både sola och ha picknick på.
  2. Spisen. Inte nog med att jag har typ sötaste ugnsplåtarna som finns. Det finna andra fascinerande saker med spisen. Nämligen att om jag har ugnen på, så kan jag endast ha på min lilla platta. Känns bra att berätta det. Så ingen tror att de ska få allt för avancerad mat hos mig. Om nu någon inbillade sig det innan menar jag.
  3. Städarna. Varje lördag-söndag när man kommer ut blir man helt chockad över allt skräp som är överallt. Varje måndag blir man helt chockad över hur rent de fantastiska städarna har fått det.
  4. Skräpet. Inte nog med ovanstående. På Lappis finns kärl där man öppnar en lucka och slänger hushållssoporna. Jag går förbi tre när jag går ner till Ica. Det tar mig 1,5 minuter att ta mig dit. Trots det är det extremt många på Lappis som ställer soporna utanför dessa kärl. Vilket så klart leder till en fågel-fest. Höjden av lathet eller vad?
  5. Förråden. Förråden har ingen som helst koppling till var du bor. Jag bor på 6:e våningen och har förråd på våning 1. I min gamla Lappis-lya bodde jag på våning 1, och hade förråd på bottenvåningen. Min kompis som bodde på bottenvåningen hade förråd på våning 1. Jag tror ni förstår principen.

Inga kommentarer: